Knižní recenze!

27. května 2017 v 13:35 | myred |  Knížky
Ahoj přátelé,
už dešlí dobu se koukám na to, jak můj blog pomalu, ale jistě upadá. :( Ale já se s tím pokusím něco udělat. Vim, že v poslední době se mé články skládají převážně jen z deníčků a z recenzí, ale tak sad Vám to nijak zásadně nevadí a já se pokusím, se v přístích měsících do blogu pustit naplno. Ale sami to jistě znáte, že teď není zase tak úplně moc času a ani nálada a vy chcete mít taky trochu času pro sebe a pro své přátele, tak snad to chápete.
A teď už se vrhnu na recenzi dvou naprosto skvělých knih, které jsem nedávno přečetla! :3





První knihou je tahle naprosto skvělá detektivka.

Název: Slepí ptáci
Autor: Ursula Poznanski
Předchozí díl: Pět (volně navazující)
Žánr: Detektivka
Děj: Všechno to začne tím, že se v kempu najdou dva mrtví. Ona je uškrcená, on je zastřelený. Beatrice pracuje jako kriminalistka a spolu se svým kolegou Florinem se pokoušejí vyřšit tenhle případ. Zavede je to však na facebook. Zjistí, že oba mrtví byli v jedné facebookové skupině, která se věnovala poezii. Beatrice se začne o tuhle facebookovou soukromou skupinu zajímat. Dokonce si založí i falešný účet na facebooku, aby ji přijali mezi sebe. Ale co se stane, když umře další člověk z téhle skupiny?
Můj názor: Abych řekla pravdu, tak tenhle nápad mě hodně zaujal. Ale od knihy jsem si neslibovala moc. Ale kniha mě opravdu překvvapila. Ani Vám netrvá moc dlouho, než se do knihy začtete. A ano, ano...prostě já jsem takovej inteligent, že až když jsem měla knihu koupenou a byla jsm připravená se pustit do čtení, tak jsem si všimla, že kniha má vlastně první díl a já mám v ruce třetí. Ale tyhle dvě knihy na sebe navazují jenom volně, takže vůbec nezáleží, jakou z nich si přečtete jako první. Občas jsou v knize ale i docela nechutné detailní popisy smrti, takže kdo na tohle moc není, tak bych mu to moc nedoporučvala. Musím říct, že i já sama jsem měla občas co dělat, abych to vůbec přečetla.
Hodnocení:10/10



Název: Odvrácená tvář lásky
Autor: Colleen Hooverová
Žánr: Román
Děj: Tate se přestěhuje se svému staršímu bratrovi, který pracuje jako pilot. Jenže hned první den se Tate seznámí se zádahdným maldíkem, který sedí opřený o dveře bratrova bytu a je opilý. Tate se dozví, že je to velký kamarád jejího bratra. Tate se ho teda ujme a vezme ho dovnitř. Jenže zádahný Miles pořád říká něco o nějaké Rachel a pořád se jí omlouvá. Postupem času to mzi Tate a Milesem začne jiskřit, jenže Miles dá Tate jasně najevo, že chce jenom sex. Žádnou lásku, ani vztah. Tate teda souhlasí, ale postupem času se do něho začne pomalu ale jistě zamilovávat a chce se o něm dozvědět víc. Ale Miles má dvě pravidla. Neptat se na jeho minulost a neočekávat, že Tate bude v jeho budoucnosti...
Můj názor: Od téhle spispvatelky jsem četla všechny její knížky, které vyšli v Česku. A musím říct, že její knížky naprosto miluju a pro to jsem se rozhodla si přečíst i Odvrácenou tvář lásky. Knihu jssem si zamilovala už od první stránky. Nechybí v ní vtipné pasáže, ale také smutné, u ktrých vám potečou slzy. Mě tekly hlavně na konci. Knihu jsem dočetla právě včera a četla jsem ji až do jedné do rána, jak jsem se od ní nemohla odtrhnout. :3 A ještě nejvíc mě potěšilo, že brzy by měla od Colleen vyjít další kniha, takže se moc těším! :3
Hodnocení: 10/10


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 *Mushroom* *Mushroom* | Web | 27. května 2017 v 17:37 | Reagovat

Od Ursuli Poznanski jsem četla Erebos a také jsem byla mile překvapena, jelikož stál asi 20korun v Levných knihách. Ale nakonec celkem bomba! Takže věřím že i Slepí ptáci budu dobří.
A k druhé knize asi nemám co říct, protože romány nečtu a nebaví mě :)

2 Andey Andey | Web | 27. května 2017 v 21:23 | Reagovat

Detailní "nechutné" popisy mi nevadí, ale kriminálky mě nebaví. Od Colleen Hooverové jsme četla jen Bez naděje a strašně se mi líbila a tuhle bych si taky chtěla přečíst, tak až přečtu ty, co mám doma, tak se na ní musím podívat.

3 Elis Elis | Web | 31. května 2017 v 15:51 | Reagovat

Miluji kriminálky a knížky vypadají fakt zajímavě.
Teď mám doma ještě několik knížek, a až dočtu tyhle mě vážně zaujaly :)

4 Natálie Natálie | Web | 31. května 2017 v 19:03 | Reagovat

tak to první knížka vypadá velice dobře a taky velice slibně :) zaujala mě.. děkuji za typ :)

5 Tina Tina | Web | 1. června 2017 v 22:08 | Reagovat

som rada že nemám ten pocit sama.. ale tak úplne ťa chápem, lebo sama toho času nemám nijak extra čo dokazuje že som posledné 2 týždne na blogu bola len minimálne a dnes som sa šla pri tých fotkách zblázniť, lebo sa toho fakt nakopilo.. ale dala som to!!! :D :D inak tie denníčky a recenzie mi nijak zvlášť nevadia... :D

6 daily-dornan daily-dornan | Web | 6. června 2017 v 15:50 | Reagovat

Tuhle knížku neznám, takže nemůžu posoudit, jak na mě zapůsobila. Jinak bych ti ale ráda doporučila knížky jako jsou Selekce, Elita, První, Dcera, Koruna a další od úžasné spisovatelky Kiera Cass :)

Jinak se opět vracím na blog! :)

7 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 16. června 2017 v 17:40 | Reagovat

Ta první Slepí ptáci mě vcelku zaujala :-)

8 Arlenemal Arlenemal | E-mail | 22. července 2017 v 13:13 | Reagovat

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captchas regignizing of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
Good luck ;)

XRumer20170721

9 Aaauceiceda Aaauceiceda | E-mail | Web | 29. července 2017 v 13:56 | Reagovat

Segway Verona offers tours that make sure you will enjoy a fun and immerse experience of our beloved city. We combine Segway, our innovative way of transportation, with tours in the historical city centre. Through our explorations of 1 or 2 hours, we will bring you to the most breathtaking spots, so that, if you do not stay long in Verona, we make sure that you see all of the unmissable sights!

Segway is really easy to use! It is so intuitive that it feels like an extension of the human body. To understand why, consider this: if you stand up and lean forward, so that you are out of balance, you will intuitively put your leg forward. Segway works the same way: to move forward or backward, the rider just leans slightly in such direction, and Segway will follow your movements. It is also easy to turn right or left, since the rider just has to push respectively Segway’s handlebar.

Segway is safe. Anyone over the age of 12 can join our tours, except for pregnant women. Apart from these cathegories, we encorage people of every age to try Segway, because this self-balancing object can really make your experience in Verona much more delightful! In fact, if it is hot, you will enjoy some fresh air and avoid to sweat; if it is cold, you will have the possibility of staying outside the least possible time. It is proved that our 2 hours tours show you what you will see in 6 hours walking!

All the tours start with a little training on how to use Segway, because for us safety is the priority. However, we experienced that it takes just a little practice to master on Segway! There are no required skills and, in particular, no need to be able to bicycle. There will always be a tour leader with you, guiding the whole group, so that you can enjoy the view and the tour of Verona. Audioguides (available in different languages) will provide the information you need to fully comprehend the history and architecture of our main monuments, squares and buildings.

In particular, our 2 hours tour will show you: Piazza Bra, one of the biggest squares in Italy, with the Arena, the famous Roman amphitheatre; we will then take Via Oberdan in order to see Portoni Borsari, one of the ancient entrance of the Roman city; we will firstly explore Piazza Erbe and secondly Piazza Dei Signori, two squares full of symbols and buildings with enchanting beauty, and then see Arche Scaligere. Heading to the Duomo, Verona’s Cathedral, we will pass by Santa Anastasia, next to the Conservatory of music; after that, we will have a break on Ponte Pietra, the bridge with the breathtaking view of the Roman Theatre and San Pietro Castle (and much more). On our way back, we will stop at Juliet’s house, so that you don’t forget to take pictures and write your names on the walls! We will conclude our tour with Castelvecchio, the Scaligeri castle and enjoy its amazing view of Verona.

People who went on tours with us really appreciate our flexibility: we do not have fixed tour’s hours, so we can arrange the time that fits the best. Moreover, we try to adjust the path according to your preferences, spending less time on spots you have already seen and dedicate more on your favourite sights. Read what people say about us on tripadvisor...

So, if you want to make the most out of your time in Verona, contact us or stop by our office!

OFFICE HOURS: Monday to Saturday (only closed on Sunday) from 10 am to 5 pm.

DIRECTIONS: We are located in Piazza Cittadella 11b, very close to Piazza Bra, the main square with the Arena.

From Piazza Bra you can arrive at our office on foot (3 minutes): pass under the arch of the gateway with the big clock (Portoni della Bra) and walk through Corso Porta Nuova for approximately 100

https://veronasegwaytours.com/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama