Probuzení Simona Spiera - recenze

6. srpna 2017 v 13:09 | myred |  Knížky
Ahoj přátelé,
opět se s Vámi jdu podělit o jednu knihu, kterou jsem tenhle rok přečetla.
Pokud jste si přečetli název, tak už moc dobře víte o jakou knihu se jedná. :D Knihu jsem objevila v knihovně na praxi, když jsem balila nové knížky, které přišli. A jakmile jsem tam uviděla tuhle, tak jsem ji prostě musela mít, jelikož jsem si ji už delší domu chtěla přečíst. :D No a tak jsem si jí půjčila jako první a hádejte co... Hned tři knihovnice si ji musely prohlížet, jak zjistily, že si ji jdu půjčit. No hrozný a ještě tolik otázek kolem toho. :/
A když si ji tam pak po mně šla půjčit sestřenka, tak to byly docela zajímavé otázky. Sestřenka se zeptala, jestli tu knihu mají a jedna knihovnice:"To je to o těch buzících?"
Sestřenka: "Ano."
Knihovnice:" A proč tohle čtete?"
Jako takovouhle otázku kdybych dostala, tak asi nevim. :D Fakt super otázka. :D :D
No, ale to už dost na úvod a vrhneme se rovnou na recenzi. :D




Název: Probuzení Simona Spiera
Autor: Becky Albertalli
Žánr: Román
Děj: Simon si začal psát emaily s neznámým Bluem. Oba si píšou pod přezdívkou a ani jeden z nich neví, kdo je kdo, jenom ví, že jsou oba dva ze stejné školy. Simon jednoho dne odepisuje na Bluovo mail ze školního počítače, ale zapomene se odhlásit. Jeho maily tak objeví jeho spolužák Martin a hned toho využije. Začne Simona vydírat, že každému na škole řekne, že je gay, pokud ho neseznámí a nedá dohromady se svojí dobrou kamarádkou. Simon se neobává jenom toho, že se celá škola dozví, že je gay, ale také to, že by se to dotklo Blua a Simon by ho tak ztratil.
Simon se tedy pokusí dát dohromady Martina a svoji kamarádku, ale je to dost těžké, jelikož ta ho pořád odmítá. Do toho si Simon nadále píše s Bluem a pokouší se zjistit, kdo z jeho okolí to doopravdy je...
Můj názor: Na knihu jsem se opravdu těšila, takže jsem od ní docela hodně očekávala. A knniha moje očekávání splnila! Sice mi chvilku trvalo, než jem se do ní začetla, ale jakmile jsem se do příběhu dostala, tak jsem využila každou volnou chvíli k tomu, abych si mmohla číst. Četla jsem ji i ve škole. :)
Jinak pokud se bojíte toho, že je hlavní hrdina gay a nechcete se do toho pustit z toho důvodu, tak se nemusíte vůbec bát, protože podle mě to autorka pojala dost dobře, že si to mohou přečíst i lidé, které tohle téma zrovna mc nemusí. :)

Hodnocení: 9/10

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Angie Angie | Web | 6. srpna 2017 v 14:33 | Reagovat

O tejto knižke som počula a mala som v pláne si ju prečítať v angličtine akurát, snad sa k nej este dostanem :)

2 tipycz tipycz | Web | 6. srpna 2017 v 18:53 | Reagovat

[1]: Chystám se na ni.

3 tipycz tipycz | Web | 6. srpna 2017 v 18:54 | Reagovat

[2]: Promiň, omylem jsem dala ,,reagovat".

4 012Teri 012Teri | E-mail | Web | 7. srpna 2017 v 14:33 | Reagovat

Toto knihu znám jen s recenze, ale nějak mě moc nezaujala

5 Andey Andey | Web | 8. srpna 2017 v 22:08 | Reagovat

O knížce jsem přemýšlela už předtím, jelikož mě upoutal název, ale nikdy jsem pořádně nepátrala, o čem je. Zní opravdu dobře, ale teď toho mám na čtení dost - povinná četba, moje knížky, které mi leží jen tak v knihovničce.

6 Já | E-mail | Web | 9. srpna 2017 v 22:12 | Reagovat

Moc hezká recenze. Asi si to přečtu, docela ráda čtu knihy s LGBT tématikou.

Mimochodem máš moc hezký design blogu. <3
Já mám 1D moc ráda. :))

7 Avito777Smoop Avito777Smoop | E-mail | 15. srpna 2017 v 20:15 | Reagovat

<b>Пополение баланса Авито (Avito) за 50%</b> | <b>Телеграмм @a1garant</b>

<b>Приветствую вас, дорогие друзья!</b>

Рады будем предоставить Всем вам сервис по пополнению баланса на действующие активные аккаунты Avito (а также, абсолютно новые). Если Вам необходимы определенные балансы - пишите, будем решать. Потратить можно  на турбо продажи, любые платные услуги Авито (Avito).

<b>Аккаунты не Брут. Живут долго.</b>

Процент пополнения в нашу сторону и стоимость готовых аккаунтов: <b>50% от баланса на аккаунте.</b>
Если требуется залив на ваш аккаунт, в этом случае требуются логин и пароль Вашего акка для доступа к форме оплаты, пополнения баланса.
Для постоянных клиентов гибкая система бонусов и скидок!
Гарантия:

<b>И, конечно же ничто не укрепляет доверие, как - Постоплата!!!</b> Вперед денег не просим... <b>А также, гасим Штрафы ГИБДД за 65% ...</b>

Оплата:
ЯндексДеньги, Webmoney (профессиональные счета)
Рады сотрудничеству!

<b>канал Телеграмм  @t.me/avito50 </b>
________

игрушки пакетом +на авито
авито вакансии
авито орловская область вещи пакетом
авито вещи пакетом
авито бесплатные объявления калининградская область

8 Anita Anita | E-mail | Web | 16. srpna 2017 v 14:43 | Reagovat

Jé, tuhle knížku právě čtu a zatím se mi líbí, tak snad mi to vydrží až do úplného závěru, kdy se konečně dozvím, kdo je ten Blue. Celkově mě tohle téma zajímá a jsem ráda, že jsem objevila takovou knížku, kterou ačkoli napsala žena, tak nám dokázala přiblížit myšlení toho "zvláštního" (i když vlastně normálního) kluka... :)

9 GeorgeTok GeorgeTok | E-mail | Web | 20. srpna 2017 v 1:37 | Reagovat

<a href=http://cyril-leytsihovich.ml/>скачать млм 2 0, правильный сетевой маркетинг</a>

10 BethanyJfa BethanyJfa | E-mail | Web | 8. října 2017 v 17:18 | Reagovat

https://500px.com/ramponesantiago45/about

11 BethanyEoz BethanyEoz | 27. října 2017 v 3:48 | Reagovat

My friend and I went camping the other day. It was a tiring experience, as he wouldn't let me sleep all night. He kept talking about random stories and whined about his insomnia. I totally told him to <a href=http://medztopcom.strikingly.com/>interaction</a> and deal with it.

12 AlysonBsm AlysonBsm | E-mail | Web | 29. října 2017 v 13:43 | Reagovat

http://www.aniboo.com/arcade/profile/josefinastr

13 ElvaGfp ElvaGfp | E-mail | Web | 15. listopadu 2017 v 3:04 | Reagovat

Hey guys!!!
designs and builds specialty lines of lead oxide production equipment, material handling systems, battery related process machinery, parts, and accessories for the battery, pigment, glass, and chemical industries.  http://techbasys.com offers technical application and engineering services to help the customer acheive maximum benefit from their equipment and manufacturing processes.

14 MarinaInnom MarinaInnom | E-mail | Web | 9. ledna 2018 v 19:47 | Reagovat

Hi! Good site!
<p><b> Многие вещи нам не понятны не потому что наши понятия слабы, а потому что сии вещи не входят в круг наших понятий. </b>
<p>(Кузьма Прутков) <a href=http://pravdu.net>Узнай Правду</a>

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama